Stem in transitie

Het eerste boek over de stem voor transgenders in het Nederlands.
De relatie tussen stem en gender, identiteit en sociale interactie.


Stem in transitie is een naslagwerk en werkboek om voor, tijdens en na stemtherapie te raadplegen. De auteur geeft, inzicht in de werking van de stem, legt de link tussen stem en lichaam, stem en stemming, stem en identiteit, en helpt je bij het vinden van een stem die goed aanvoelt. Dit boek is bedoeld voor transmannen, transvrouwen, genderfluiïde personen, stemtherapeuten en iedereen die de mogelijkheden van zijn of haar stem wil verkennen.

Het boek zal verschijnen in maart 2019 bij Academia Press en kost € 29,99.

Auteur:  Stefanie Van Moen, logopediste en stemcoach. Vanuit haar praktijk, Vox Consult, geeft ze individuele trainingen, workshops en lezingen over stemgebruik, presentatietechnieken, de kracht van de introverte spreker  en de stem in transitie bij transgenders.

 

De logopedische stemtherapie bij transvrouwen vangt gewoonlijk aan bij het opnemen van de vrouwelijke genderrol, omdat er dan voldoende mogelijkheden zijn om te oefenen in het dagelijkse leven. Ook transmannen kunnen baat hebben bij logopedie om de stem mannelijkere kenmerken te geven.

Gelukkig biedt logopedische stemtherapie hier professionele hulp op maat. Het is belangrijk dat je ten rade gaat bij een professionele stemcoach. Op eigen houtje je stem anders gaan gebruiken kan resulteren in geïrriteerde stemplooien, spanning en pijn in de keel en zelfs stemplooiknobbels. Dit is het gevolg van druk en spanning in het gebied rond de stemplooien. Tijdens de stemsessies werken we aan ontspannen stemgebruik en groeien we stap voor stap naar je nieuwe stem.

Via je ziekteverzekering kan je terugbetaling krijgen voor de sessies. 

 

Wens je graag meer informatie over stemtherapie, heb je een vraag over stemtherapie,  wil je een afspraak maken of wil je het boek bestellen?

Contacteer me gerust via deze link, of bezoek de website www.groepspraktijkrooi.be voor meer informatie betreffende stemtherapie voor transgensders.

Het boek is te bestellen via volgende link.

Samenvatting
(bron: bol.com)

Samenvatting
Stem in transitie is een naslagwerk en werkboek om voor, tijdens en na stemtherapie te raadplegen. De auteur geeft inzicht in de werking van de stem, legt de link tussen stem en lichaam, stem en stemming, stem en identiteit, en helpt je bij het vinden van een stem die goed aanvoelt.

Dit boek is bedoeld voor transvrouwen, transmannen, genderfluïde personen, stemtherapeuten en alle mensen die de mogelijkheden van hun stem willen verkennen.

Vox Consult VOF

© 2018 Vox Academy - Alle rechten voorbehouden

Info & Webmaster info@voxconsult.be

Privacy beleid

Vermelde prijzen zijn eBTW

BTW BE 0697 675 666

BANK BE22 6451 0179 3047

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon
  • Black Facebook Icon