De kracht van de Introverte Spreker

>> Individuele coaching

>> Workshops

>> Keynote

>> Gast Docent

Als introverte spreker lijd je niet noodzakelijk aan plankenkoorts, maar ben je waarschijnlijk wel gevoeliger voor prikkels.  

De behoefte aan prikkeling of de gevoeligheid voor prikkels is bij iedere persoon anders. Bij introverten of mensen met HSP is het zo dat een overactiviteit aan prikkels de aandacht stoort, alsook het kortetermijngeheugen. Ook het improvisatievermogen wordt belemmerd. En laat dat net een factor zijn die je voor het openbaar spreken wel goed kan gebruiken.

Dat spreken voor publiek een prikkelende activiteit is, is waarschijnlijk nog een verbloeming. Introverten hoeven niet per se aan plankenkoorts te lijden, maar hun aandacht wordt er wel door belemmerd en zelfs met bakken ervaring voelt het nog steeds niet aan als een prettige ervaring, zeker de eerste momenten in de spotlights.

Hoe raak je dan in je ‘sweet spot’ van waaruit de woorden stromen en de creativiteit flowt? Enerzijds is ‘desensitisatie’ een gekende methode. Het heeft een nogal pathologische bijklank, maar het komt erop neer dat je jezelf blootstelt aan datgene waar je bang voor bent, in hanteerbare doses. Let op: het is niet hetzelfde als in het diepe springen en proberen boven water te blijven. Voor sommigen zal dit laatste misschien lukken, maar zo kom je al snel in de paniekzone terecht.

‘Do one thing every day that scares you.’ E. Roosevelt.

 

Zelfontplooiing is het mantra van deze tijd, het is de klassieke manier om mensen uit hun comfortzone te halen. Zorg er echter wel voor dat je dit stapsgewijs en met zelfzorg doet. Het is goed mogelijk jezelf wat ongevoeliger te maken voor die zenuwen en stress voor het publiek spreken.

 

“Op een zachte manier kun je de wereld doen beven.” Mahatma Gandhi.

 

 

Wat bereik je na dit traject:

 • Inzichten in jouw sterktes en valkuilen als spreker

 • Leren spreken zodat je gehoord wordt

 • Vergroten van je comfortzone

 • Vermijden van zelf-sabotage

 • Master your Mindset: omdenken van zenuwen

 • Zelfregulatie

 • Rustig en beheerst spreken in verbinding met je publiek

 • Goede adem-stemkoppeling

 • Een waaier aan tips&tricks

 

 

Buiten dit thema biedt Vox Consult ook volgende thema's: presentatie techniekenspreken voor  publiek en train the trainer. Daarnaast is Vox Consult Insights Discovery® geaccrediteerd om teams en individuen te coachen. Het "Let's Talk Insights" traject biedt de mogelijkheid om op basis van je persoonlijk Insights profiel een gepersonaliseerde training op te stellen rond de vier bovenstaande thema's.

Pure Insights

Vox Consult is Insights Discovery® geaccrediteerd en stelt deze krachtige tool ter beschikking voor teams en individuen. Insights Discovery® zorgt voor groter zelfinzicht, inzicht in de anderen en bijgevolg makkelijkere afstemming en verbinding in je communicatie.​ Het biedt een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Het is een aanrader voor iedereen die zichzelf of zijn team verder wilt ontplooien, dit zowel in een persoonlijke als professionele context.

Train the Trainer

Spreken

voor publiek

De Introverte Spreker

Presentatie

Technieken

Insights 

Discovery®

Let's Talk Insights

Ben je op zoek naar een formule op maat? Dan biedt Vox Consult het "Let's Talk Insights" traject aan. Dit traject start vanuit je persoonlijke insights profiel om op basis daarvan een gepersonaliseerde training op te zetten. De methodologie van Insights loopt als een rode draad doorheen deze training waarbij naar keuze de 4 thema's (de introverte spreker, train the trainer, presentatie technieken en spreken voor publiek) aan bod kunnen komen. 

Vox Consult VOF

© 2018 Vox Academy - Alle rechten voorbehouden

Info & Webmaster info@voxconsult.be

Privacy beleid

BTW BE 0697 675 666

BANK BE22 6451 0179 3047

 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Youtube Icoon
 • Black Facebook Icon