Hi, ik ben Stefanie Van Moen

... spreker coach en communicatietrainer.

Ik help ondernemende professionals om hun pitch, presentatie of verhaal krachtig en
vol vertrouwen neer te zetten.  
Van ijsbreker tot applaus.
Mijn passie?
Sprekers coachen zodat ze hun verhaal krachtig en vol vertrouwen kunnen neerzetten en dit in verbinding met hun publiek.
Het is mijn missie om een hefboom te zijn voor mensen die iets te vertellen hebben in deze wereld. ‘Find your voice and inspire others to find theirs’ Op die manier groeien we duurzaam en exponentieel naar een wereld gevuld met authentieke verhalen door mooie mensen. 

Ik word helemaal gelukkig van inspirerende Ted talks en al zeker als ik die spreker on stage heb mogen coachen. Voor mij betekent spreken met impact: connectie krijgen met je publiek, zodat ze aan je lippen hangen en naar huis gaan met een verhaal dat nog even nazindert.

Droom jij van je plek op het podium? Hoe dat podium er voor jou ook mag uitzien: op de rode stip tijdens je TEDx Talk, bij je bedrijfspresentaties of op jouw plek aan de vergadertafel, all fine! Samen stellen we concrete doelen en zetten we stappen zodat jij de beste spreker in jezelf naar boven laat komen, authentiek en zelfzeker.
Shopping Cart Icon

Master in logopedische en
audiologische wetenschappen
KU Leuven

Shopping Cart Icon

- Neuro Linguistisch Programmeren
- Insights Discovery
- Ontwikkelings-gericht Coachen

Shopping Cart Icon

-Spreken met impact
- Stem in transitie

Shopping Cart Icon

- Bossy Magazine
- Bloovi.be
- Gezondheid.be
- Het Laatste Nieuws

Shopping Cart Icon

- TEDx KULeuven host
- Voka
- UAntwerpen
- Ehsal Mgmt School
- Antwerp Doctoral School

Been there ...

Na 10 jaar als paramedisch stemtherapeut en intussen meer dan 5 jaar als fulltime sprekerscoach, heb ik het maar al te vaak gezien. Verborgen talenten, nog niet ontdekte genieën of gewoon bekwame mensen met krachtige inzichten of een missie waar ze voluit willen voor gaan. Spreken in het openbaar is dé manier om kennis en inzichten te delen, mensen enthousiast te maken, te ontroeren en te overtuigen. En tóch bereiken veel van deze ideeën niet het grote publiek, nemen niet die mensen de microfoon vast, horen we hun pitch niet en staan zij niet vooraan om hun kennis te delen met anderen.Wel, dan is het goed dat je hier bent beland.. Tijd om stappen te zetten naar thought leadership! Investeren in je speaking skills, dat is: meer leren over je communicatiestijl, opmerkelijk groeien als persoon én het is gegarandeerd een boost voor je carrière. Want wie het woord neemt tijdens een vergadering, zichzelf vol vertrouwen en authentiek voorstelt op een netwerkmoment of als spreker naar voren komt binnen z'n werkveld, wordt gezien en gehoord.
En je mag erop vertrouwen dat ik weet waar ik het over heb...Want had je me pakweg 15 jaar geleden verteld dat ik later als job niets liever zou doen dan spreken voor groepen over onderwerpen als ‘Spreken met impact’ of ‘Inspirerend Presenteren’, ik had je niet geloofd. Ik was introvert en verlegen. Introvert ben ik nog steeds, verlegen niet meer. Spreken voor publiek... ik werd knalrood bij de gedachte alleen al.Wat is er dan veranderd? Ik heb geoefend, heb mijn comfortzone gestretcht en heb ‘ja’ gezegd tegen spreekopdrachten die in eerste instantie wel héél spannend leken.​

Ik vond mijn passie

Ik hou ervan comfortzone vergroter te zijn. Het trainen van sprekers zodat ze zelfzeker en authentiek hun ideeën, dromen, verhalen en projecten kunnen delen voor groot en klein publiek. Ben ik dan nooit meer zenuwachtig voor een presentatie of groepstraining? Natuurlijk wel! Iedere keer opnieuw voel ik gezonde kriebels in mijn buik en dat is helemaal oké, want dat wil zeggen dat ik belang hecht aan hetgeen ik doe. Het zorgt ervoor dat mijn zintuigen op scherp staan en dat ik iedere keer nog net iets beter presteer waardoor ik na iedere presentatie al uitkijk naar de volgende. En ik zou niets liever willen dan dat jij ook dit gevoel mag ervaren.

Mijn achtergrond

In 2010 studeerde ik af als Master Logopedische en Audiologische Wetenschappen. Ik werkte de eerste jaren als stemtherapeut en specialiseerde me nadien in het coachen en trainen van beroepssprekers. In 2018 richtte ik Vox Consult op en sindsdien volgden geweldige samenwerkingen elkaar op. Naast het individueel coachen van sprekers, gaf ik al trainingen over presentatietechnieken, spreken met impact en communicatietechnieken aan oa. Samsung, Belfius, Proximus, VOKA, Baloise, Cubis/Lytix, Accenture, AG Solution, Europabank, … . Daarnaast sta ik af en toe voor de aula als gastdocent voor de vakken presentatietechnieken en communication skills aan Ehsal, UAntwerpen en Antwerp Doctoral School en ben ik trotse Speaker Coach bij TEDxKULeuven!

Ik schreef deze boeken

Spreken met impact

Auteur: Stefanie Van Moen
Lannoo 10/2020

Ben je bang dat jouw stem verloren gaat in de massa? Krijg je klamme handen alleen al van de gedachte om een speech te geven of een vergadering te leiden? En hoe blijf je jezelf voor een publiek?
Spreken met impact helpt je om je sprekers vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen zonder dat je je authenticiteit verliest.
Lees meer...

Boek: Spreken met impact, auteur Stefanie Van Moen

Stem in transitie

Auteur: Stefanie Van Moen
Lannoo 04/2019

Vind de  stem die écht bij je past, stem in transitie is een naslagwerk en werkboek om voor, tijdens en na stemtherapie teraadplegen. De auteur geeft inzicht in de werking van de stem, legt de link tussen stem en lichaam, stem en stemming, stem en identiteit,en helpt je bij het vinden van een stem die goed aanvoelt. Dit boek is bedoeld voor transvrouwen, transmannen, genderfluïde personen, stemtherapeuten en alle mensen die de mogelijkheden van hun stem willen verkennen.
Lees meer...

Boek: Spreken met impact, auteur Stefanie Van Moen

...en was de host van TEDx KULeuven 2022

Het moet intussen meer dan 10 jaar geleden zijn dat ik in een prachtige boekenwinkel in Maastricht een rood boekje in mijn handen hield:‘De TED methode’. Als ik heel eerlijk met je ben, vertel ik er ook best bij dat ik dacht dat ‘Ted’ de naam was van een kerel die het in zijn boek had over inspirerend spreken…
Wat ik ook niet wist, was dat ik de jaren nadien heel hard aan mijn pad zou timmeren om sprekers te helpen, eerst als stemtherapeut, nadien als speaker coach. De afgelopen jaren coachte ik sprekers met Tedx dromen en prachtige keynotes en als kers op de taart mocht ik in april 2022 zélf plaatsnemen op de rode stip! Dat deed ik als host van het TEDx KULeuven event én als coach van de sprekers van die avond!
Loop jij rond met een TEDx droom, blijf er niet mee zitten! Tijd om je ideeën te delen met de wereld, da’s immers de slogan van TED: Ideas worth spreading! Ik help je graag om ze in de wereld te zetten.

Boek: Spreken met impact, auteur Stefanie Van Moen

Ken je TED nog niet?
"TED is a nonprofit devoted to spreading ideas, usually in the form of short, powerful talks (18 minutes or less). TED began in 1984 as a conference where Technology, Entertainment and Design converged, and today covers almost all topics — from science to business to global issues — in more than 100 languages. Meanwhile, independently run TEDx events help share ideas in communities around the world."
Op hun YouTube kanaal vind je een ongelofelijk aanbod aan inspirerende thought provoking talks. Enige waarschuwing is op zijn plaats: voor je het goed en wel beseft ben je helemaal TED verslaafd!