Vox Consult Webinars

Een kalender boordevol interessante webinars en events

Fotocredits: Berten Steenwegen.

Mijn belofte: een jaar vol inspiratie!

Ik organiseer elke maand een gratis webinar over een onderwerp dat jou als ondernemende professional zal inspireren en helpen groeien als spreker. ​
Wat mag je verwachten?
- Het webinar: interactief, met ruimte voor Q&A
- Gaat online door via Webinargeek, je ontvangt een uitnodiging na je inschrijving.
- De webinars gaan door tussen 20h00 en 21h00
- Het webinar wordt opgenomen, zo kan je het nog een maand lang herbekijken.
- Bijhorende downloads (worksheet, stappenplan, checklist, ...)

Gestroomlijnde video conferences

Dinsdag 16 februari 2021 @ 20:00

Conference calls, zoom-meetings en tele-therapie ... in dit (Corona)tijdperk is online werken voor veel mensen een must. Maar vergaderen op afstand brengt een aantal uitdagingen met zich mee: het gebrek aan non-verbale communicatie, een andere manier van interactie, achtergrondlawaai, …Er zijn gelukkig ook heel wat voordelen verbonden aan online presentaties. Ze zijn meestal efficiënter, meer to the point, geen file tot aan je werk of wachttijden op het perron.​

Hoe zorg je ervoor dat je spraak - wat je zegt, hoe je het zegt en wanneer je het zegt - via deze nieuwe communicatiemethode evenveel impact en verbinding genereert? Hoe maak je een online presentatie interactief en hoe hou je het boeiend? Tijdens het webinar krijg je antwoorden op deze vragen. Ben je op zoek naar praktische tips die je online meetings en presentaties snel naar een hoger niveau brengen? Dan is dit webinar een absolute aanrader.

Download het gratis ebook

Succesvol connecteren

Donderdag 11 maart 2021 @ 20:00

Connecteer, zelfs met je tegengestelde type. Stem je communicatie af op verschillende persoonlijkheden. Je krijgt inzicht in je natuurlijke communicatiestijl, je leert krachtiger communiceren met oog op verbondenheid en effectievere samenwerkingen. Ja, zélfs met die ene collega die het steeds oneens is met jou ;-)

Betere relaties beginnen met het herkennen van andermans behoeften en voorkeuren. Afstemmen en intunen. Wie het verschil in voorkeuren herkent, kan daar in zijn gedrag en communicatiestijl rekening mee houden. Hoe beter je dat doet, hoe groter de kans op verbinding en effectieve interacties.

Download het gratis ebook

Je stem als visitekaartje

Vrijdag 16 april 2021 @ 20:00

Hoe komt het toch dat mensen met krachtige inzichten, een sterke persoonlijkheid en een mooie missie niet altijd gehoord worden?Je kan je stem bewust leren inzetten om zo de impact van je boodschap te vergroten. Je stem is namelijk je visitekaartje!

Je stem is je visitekaartje. Het is het middel bij uitstek om je gedachten, gevoelens en ideeën te delen met je omgeving. Bovendien bepaalt hoe je je stem gebruikt voor een stuk hoe je in deze wereld staat. Wanneer we spreken, geven we dus een stukje van onszelf bloot.
Wat hoor jij als je je eigen stem hoort? Hou je van het geluid of gruwel je van opnames van je eigen stem? We leggen veel druk op onszelf door het strenge oordeel op onze stem. Wil je gehoord worden? Leer dan eerst goed naar jezelf luisteren.
Het is interessant en verrijkend om je bewust te zijn van het effect van je stem op anderen en op jezelf.

Download het gratis ebook

Spreken met impact

Donderdag 27 mei 2021 @ 20:00

Ben je bang dat jouw stem verloren gaat in de massa?Krijg je klamme handen alleen al van de gedachte om een speech te geven of een vergadering te leiden? En hoe blijf je jezelf voor een publiek?Spreken met impact helpt je om je sprekers vaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen zonder dat je je authenticiteit verliest.

Boek: Spreken met impact, auteur Stefanie Van Moen
Download het gratis ebook

De kracht van de introverte spreker

Woensdag 23 juni 2021 @ 20:00

Als introverte spreker lijd je niet noodzakelijk aan plankenkoorts, maar ben je waarschijnlijk wel gevoeliger voor prikkels. Hoe raak je in je ‘sweet spot’ van waaruit de woorden stromen en de creativiteit flowt? Wat zijn de sterke kanten van een introverte spreker en hoe kan je die in de verf zetten? Je leert het allemaal in dit webinar. Extraverte personen zijn uiteraard ook helemaal welkom ;-)

" Speaking is not an act of extroversion, people think it is.
It has nothing to do with extroversion.

It’s a performance, and many performers are hugely introverted.”
M. Gladwell

Download het gratis ebook

Storytelling voor ondernemende professionals

Woensdag 07 juli 2021 @ 20:00

Dat storytelling belangrijk is, daar ben je intussen al achter. Maar wat zorgt nu voor een goed verhaal dat je ook commercieel kan inzetten?
Hoe pas je de basistechnieken van storytelling toe? Wist je dat elke dienst of merk aan kan storytelling doen? Storytelling werkt niet enkel voor avontuurlijke merken, ook in andere sectoren zoals de financiële of technologische sector kan storytelling jouw merk of dienst een boost geven.

Storytelling is een effectieve techniek om anderen te inspireren. Verhalen en herkenbare voorbeelden brengen mensen in beweging en vergroten de betrokkenheid en houden de aandacht erbij.

Download het gratis ebook

Pitch Perfect - zelfzeker in 60 seconden

Maandag 16 augustus 2021 @ 20:00

Hoe stel je je voor aan iemand waar je echt graag mee wil samenwerken? Wat antwoord jij als mensen je op een netwerkevent vragen wat je precies doet? Klinkt dat momenteel nog te onsamenhangend met de nodige euh’s? Of zelfzeker met een relevante call to action?

Na dit webinar stel jij jezelf, je idee, product of service voor alsof je nooit iets anders deed. Helemaal authentiek en zelfverzekerd.

Download het gratis ebook

Gehoord worden zonder roepen

Woensdag 22 september 2021 @ 20:00

Gehoord willen worden staat niet gelijk aan moeten roepen. Toch doen we het, alsof het een reflex is: luider praten en tegelijk onze stem forceren. Luider spreken of roepen werkt misschien even, maar wil je een duurzaam effect dat niet schadelijk is voor je stem? Wil je gehoord worden zonder te schreeuwen? Wil je inspirerend spreken met impact?

In dit webinar leer je hoe je met je stem leert spelen, je stem als belangrijkste communicatie-instrument.

Download het gratis ebook

Feedback is een cadeautje

Maandag 18 oktober 2021 @ 20:00

Feedback niet laten klinken als kritiek, het is minder eenvoudig dan het lijkt. Zeker als het om je collega’s of werknemers gaat.Hoe zorg je ervoor dat je rustig en duidelijk uitlegt wat je precies bedoelt? Hoe kan je vermijden dat de ander de boodschap niet correct interpreteert, of zich aangevallen voelt? En hoe kan je garanderen dat er ook echt iets verandert na je gesprek?

Download het gratis ebook

Comfortzone stretchen

Dinsdag 16 november 2021 @ 20:00

Je herkent het vast wel. De voorstellingsronde, de spanning die opbouwt tot het eindelijk aan jou is om jezelf voor te stellen aan de groep. Of wanneer je plots wordt gevraagd om ‘een klein woordje te zeggen’ aan het begin van de receptie. All eyes on you. En dan gaan we hard nadenken over wat we juist willen zeggen, of wat juist niet.

Dit webinar is geen pleidooi voor je-m’en-foutisme, wel een zachte aanmoediging om het perfectionisme los te laten wanneer het aankomt op spreken voor publiek.

Download het gratis ebook

Jouw speech van mindmap tot applaus

Dinsdag 7 december 2021 @ 20:00

Er zijn van die vaste terugkerende agenda-items, en de nieuwjaarsreceptie met bijhorende speech is daar eentje van. Heel wat managers, bedrijfsleiders en andere professionele ondernemers breken binnenkort hun hoofd over wat ze dit jaar zullen vertellen.Deze speech is de uitgelezen kans om kort en bondig terug te blikken op het afgelopen jaar en vooral: het nieuwe jaar in te zetten op een positieve en inspirerende manier. Wil jij de mensen rondom jou inspireren met een knaller van een speech? Heb jij zin om het komende jaar sterk te starten? Wat denk je van een handig overzicht met mijn beste public speaking tips voor jouw volgende speech?

Klinkt een uitgewerkt 5-stappenplan als jouw reddende engel voor je naderende speech? Dan zie ik je graag verschijnen tijdens dit webinar!

Download het gratis ebook